Przepraszamy, że tak długo nas nie było ;(
Ale przejdźmy już do przepisu.
Składniki:
- 20 dag masła
- 20 dag twarożku
- 2 łyżeczki cukru pudru
- 15 dag mąki
- 10 dag orzechów ziemnych
- 5 dag cukru
- 4 łyżki kakao
- odrobina stopionego masła
- białko do posmarowania i cukier kryształ do posypania
Przygotowanie:
Dokładnie rozetrzyj masło z serem , cukrem pudrem i mąką . Włóż na noc do lodówki . Przygotuj nadzienie: wymieszaj orzechy , kakao i cukier . Ciasto wyjmij z lodówki , podziel na kilka części , każdą rozwałkuj cienko i wytnij dużym talerzem koło . Następnie podziel je na 8-12 równych klinów . Każdy posmaruj stopionym masłem , ułóż nadzienie orzechowe i lekko przyciśnij , po czym zwijaj i formuj malutkie rogaliki . Kładź na blasze , smaruj po wierzchu białkiem i posyp cukrem kryształem . Piecz około 20 minut temperaturze 180 stopni .
Zdjęcie trochę słabej jakości bo słońce strasznie raziło ;(
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz