sobota, 20 kwietnia 2013

Kostka Królewska

Składniki na masę :
- 3 kremówki ( 200 ml )
- 400 ml jogurtu naturalnego
- 1 cukier waniliowy
- 1 biała czekolada
- 1 łyżka oleju
- 4 łyżki cukru pudru
- 4 łyżki żelatyny ( rozpuszczonej w 3/4 szklanki wody )

Ciemny ( czekoladowy ) biszkopt pieczemy według własnego wypróbowanego przepisu

Śmietanę ubić na sztywno , w trakcie ubijania po trochu dodawać cukier puder oraz cukier waniliowy . Dodać jogurt oraz rozpuszczoną na rondelku białą czekoladą z olejem . Na koniec dodajemy żelatynę namoczoną , rozpuszczoną i wystudzoną . Biszkopt przekrajamy na połowę i przekładamy  kremem ( ja na wierzchu posypuje ciasto startą gorzką czekoladą ). Gdy kostka królewska będzie zrobiona wkładamy na kilka godzin do lodówki .



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz